Regeringen Holstein-Ledreborg: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Linje 31:
På trods af fortørnelse fra Højre blev J.C. Christensen forsvarsminister i Ministeriet Holstein-Ledrenborg, og allerede i september lykkedes det ham at samle et flertal sammen med Højre og de frikonservative om et forlig om forsvaret.
 
J.C. Christensen fik dermed et fornemt comeback som forsvarsminister i Ministeriet Holstein-Ledreborg. Han demonstrerede, at han alene, trods de politiske skrammer, som sagen om [[Peter Alberti]]s underslæb havde givet ham, kunne føre den ømtålelige sag om forsvaret igennem uden at svigte de løfter til tyskerne, som han tidlighere havde afgivet.
 
J.C. Christensen, som hele tiden havde arbejdet for, at et dansk forsvar aldrig måtte være rettet mod Tyskland. Dette havde han naturligvis aldrig tilkendegivet offentligt. Danskerne så tyskerne som deres arvefjende, og ikke engang Neergaard vidste, at J.C. Christensens departementschef i krigsministeriet, Lütken, med J.C. Christensens og udenrigsminister [[F.C.O. Raben-Levetzau]]s kendskab, havde ført hemmelige forhandlinger i [[Berlin]], hvor dette standpunkt var blevet garanteret.