Konspirationsteori: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Lobner (diskussion | bidrag)
m Dødt link
m Bot: indsæt skabelon Tomt afsnit; kosmetiske ændringer
Linje 10:
== Konspirationsteoriens psykologi ==
 
{{Tomt afsnit}}
== Små og store konspirationer ==
En '''konspiration''' bliver generelt vanskeligere at gennemføre jo flere mennesker, der er involveret, hvilket kan bruges som et første kvalitetscheck af en konspirationsteori. En konspiration mellem en folkevalgt [[politiker]] og hans suppleant om, at politikeren skal gå af lige efter valget, er i høj grad gennemførlig, omend en teori derom kan være vanskelig at bevise. Derimod vil en konspiration mellem verdens brandmænd om at påsætte [[brand]]e i hinandens distrikter for at holde beskæftigelsen oppe være særdeles vanskelig at gennemføre på grund af antallet af folk, der er involveret.
Line 37 ⟶ 38:
* At den virkelige gerningsmand til mordet i [[Finderup Lade]] gik fri – se [[Erik Klipping]]
* At de egentlige bagmænd bag [[Terrorangrebet den 11. september 2001]] ikke var [[al-Qaeda]], men [[CIA]], [[Mossad]] eller tredje aktør (se: [[Konspirationsteorier om terrorangrebet den 11. september 2001]])
* At holocaust begået under anden verdenskrig mod jøderne aldrig har fundet sted, men er en [[Zionisme|zionistisk]] konspiration. <ref> – se også [[Holocaust]].</ref>
* At verden styres af en hemmelig sammensværgelse.
* At [[Echelon (netværk)|Echelon-netværket]] er det største [[spion]]-netværk i historien
* At [[Area 51]] er landingsbane for [[Ufo (objekt)|ufo'er]]
* At Egyptens [[pyramide]]r, [[Den Kinesiske Mur]], [[Colosseum]] og alle andre storslåede bygningsværker fra [[antikken]] er [[Ny Kronologi|opført inden for de sidste 1.000 år]].
* At HAARP er andet end et uskyldigt forskningsprogram, men årsag til naturkatastrofer o.a.
 
Line 54 ⟶ 55:
== Konspirationsteoriers virkning ==
 
Den kendte danske ekspert [[Dan H. Andersen]] har advaret om, at konspirationsteorier kan lamme grundlaget for politiske beslutninger, fx hvis budskabet er, at sex med en jomfru kan kurere [[AIDS]] eller at der eksisterer en verdensomspændende sammensværgelse.
 
== Konspirationsteorier i fiktion og litteratur ==