Den seksuelle frigørelse: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Christian Christensen
ref
Linje 4:
 
Georg Brandes' frisindede tanker om sex og moral var langt fra virkeligheden omkring århundredskiftet. Seksualitet blev opfattet som noget urenligt, der var forbundet med angst, pinlighed og fordomme. Seksualitet var ikke noget man talte om. Sex var et spørgsmål om forplantning. Det sidste lovlige [[bordel]] blev lukket i [[1906]]. Frisindet omkring køn og seksualitet blev alligevel fremherskende i løbet af det 20. århundrede.
I 1910 udgave den dansk revolutionær syndikalist [[Christian Christensen (forfatter)]] bogen "Arbejderne og børneflokken"<ref>[http://www.denstoredanske.dk/Dansk_Biografisk_Leksikon/Kunst_og_kultur/Litteratur/Forfatter/Christian_Christensen| Christian Christensen ]</ref>, der er et kampskriftet for seksuelle frigørelse og svangerskabsforebyggelse.
Forfatterinden [[Thit Jensen]] førte i 20'erne an i kvindesagens kamp for frit moderskab. Kvinderne skulle selv have lov at bestemme, om de ville være mødre og hvornår. Kvinder skulle ikke føle sig tvunget til ægteskab fordi de var blevet gravide. De skulle have et valg. Derfor blev [[abort]]spørgsmålet opfattet som en politisk og kulturel kamp. I 1935 blev den københavnske læge [[J.H. Leunbach]] tiltalt for uagtsomt manddrab og forsterdrab, men frikendt, året efter blev han dog idømt tre måneders fængsel for "meddelagtighed" i illegale svangerskabsafbrydelser.