DTU Fødevareinstituttet: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Sllk (diskussion | bidrag)
No edit summary
Sllk (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 1:
'''DTU Fødevareinstituttet''' er et institut på [[Danmarks Tekniske Universitet]].
DTU Fødevareinstituttet arbejder inden for seks faglige indsatsområder, som er centrale for folkesundhed og fødevareproduktion.:
 
* Bioteknologi
Linje 15:
Arbejdet omfatter elementer i hele produktions‑ og distributionskæden fra primærproduktion over industriel forarbejdning til tilberedningen i forbrugerens hjem eller i professionelle storkøkkener samt vurdering af fødevarers effekter på menneskers sundhed – inklusive forureninger og tilsætningsstoffer i fødevarer.
 
DTU Fødevareinstituttet producerer ny viden gennem forskning og overvågning, udvikler og leverer forskningsbaserede services til offentlige og private virksomheder, og uddanner studerende og forskere inden for instituttets forskningsområder.
 
Instituttets medarbejdere indgår i det nationale beredskab vedrørende fødevaresikkerhed, og instituttet er nationalt referencelaboratorium for kemiske fødevareforureninger, næringsstoffer, mikrobiologiske fødevareforureninger og risici samt gmo i fødevarer. Instituttet foretager diagnostiske og analytiske undersøgelser af fødevarer. Mikrobiologisk diagnostik og kemisk analyse er af høj international kvalitet og er som hovedregel baseret på akkrediterede analysemetoder. Instituttet har status som referencelaboratorium for EU-Kommissionen og WHO Collaborating Centre for Verdenssundhedsorganisationen på en række vigtige områder.