Wikipedia:Hvad Wikipedia ikke er: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Se også: Tilføjer link til Wikipedia:Kriterier for artikler
→‎Hvad Wikipedia-artikler ikke er: fjerner henvisning til Wikitravel
Linje 41:
# En '''liste med spørgsmål'''. En Wikipedia-artikel bør ikke udformes som spørgsmål – med eller uden svar. Skriv i stedet information som neutral prosa i de rette artikler. Du kan også overveje at skrive en [[b:Forside|Wikibog]].
# En '''kogebog'''. Giv for eksempel ikke ''en nem opskrift på stegt ris'', hvis du skriver en artikel om stegt ris. (Det hører til i [[b:WikiKogebogen|WikiKogebogen]]). Skriv i stedet om, hvilke ingredienser som typisk anvendes, stegt ris' historie, typer af stegt ris, hvad forskellen er på stegt ris i Kina og Japan og så videre.
# '''Rejseguider'''. En artikel om [[Paris]] bør nævne steder som [[Eiffeltårnet]] og [[Louvre]], men ikke telefonnummeret til dit yndlingshotel eller prisen på ''café au lait'' på Champs-Elysées. (Sådanne detaljer er imidlertid meget velkomne på [http://wikitravel.org/ Wikitravel]).
# En '''spilguide'''. En artikel skal naturligvis forklare noget om, hvad spillet er og hvorledes det fungerer. Men at foretage indgående beskrivelser til f.eks., hvordan man optimerer sin spiller, bedst gennemfører baner eller have lister over genvejstaster er ikke særligt relevant. Sådanne vejledninger kan med fordel skrives på [[:b:Forside|Wikibooks]].