Hjælp:Guide (henvisninger): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
tilpasset til VisualEditor
m rettelse
Linje 13:
 
=== Hvordan indsætter man et wikilink?===
Hvis du blot trykker "Redigér", skal du bare markere ordet og trykke på knappen med lænken og skrive din tekst.
 
Vælger du "Redigér kildekode", skal du sætte du dobbelte klammer på hver side af ordet. For eksempel bliver <code><nowiki>[[encyklopædi]]</nowiki></code> til et wikilink til artiklen om [[encyklopædi]].
Linje 19:
Skriver du i din tekst ikke om encyklopædi, men om flertalsformen? Det er heller ikke noget problem, for så kan du i kildekoden bare sætte flertalsformen lige efter wikilinket: <code><nowiki>[[encyklopædi]]er</nowiki></code> bliver til [[encyklopædi]]er. Tilsvarende i normal redigering.
 
Der er dog også utallige eksempler på steder, hvor navnet på artiklen du vil henvise til overhovedet ikke svarer til de(t) ord, du skriver i din artikel. I sådanne tilfælde er der et trick du skal bruge i kildekoden: Med den [[lodret streg|lodrette streg]] (<code>|</code>, Windows: ''AltGr + tasten til venstre for backspace'') kan du først skrive artiklens titel og derefter den tekst, som skal vises i henvisningen: <code><nowiki>'''Christina Aguilera''' er en [[Popmusik|popsangerinde]]</nowiki></code> bliver til '''Christina Aguilera''' er en [[Popmusik|popsangerinde]], og klik på denne henvisning fører til artiklen "Popmusik". I normal redigering trykkerskal du derimod linketstarte ogmed skriverat denskrive nyeordet, tekstdu vil have med, og derefter bliverskrive linketnavnet stående, menden medartikel, du envil andenhenvise teksttil.
Mange artikler har parenteser i slutningen af deres titel. Dette ses oftest når flere artikler har samme titel, og der derfor bruges parenteser for at kunne skelne dem fra hinanden (f.eks. [[Fahrenheit]], [[Fahrenheit (computerspil)]] og [[Fahrenheit (band)]]). Når du har linket til den rigtige artikel, behøver du ikke skrive hele titlen igen: Du kan faktisk nøjes med at lade pladsen til højre for den lodrette streg stå tom. Dermed bliver alt som står i parentes barberet væk. På den måde bliver <code><nowiki>[[Fahrenheit (computerspil)|]]</nowiki></code> til [[Fahrenheit (computerspil)|Fahrenheit]]. Dette kan kun bruges i kildekoden.