Kinakål: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ny side: == Kinakål == '''Kinakål''', også kaldet '''kinesisk kål''' ('''Brassica rapa ssp. chinensis var. perviridis''') er en af mange sorter af arten agerkål i familien korsblomstrede ....
 
m +{{commonscat|Brassica rapa subsp. pekinensis}} , {{kilder}} ; {{ukategoriseret}} ; {{udentaxo}}
Linje 1:
 
'''Kinakål''', også kaldet '''kinesisk kål''' ('''Brassica rapa ssp. chinensis var. perviridis''') er en af mange sorter af arten agerkålager[[kål]] i familien korsblomstrede . Kinakål har lange lysegrønne blade på toppen er krøllet og mere grønt. Bladene danner en cylindrisk hoved og er sprødt med en mild kålsmak. Anlægget er årlige stammer fra Japan og Kina , hvor den dyrkes i lang tid. I Europa begyndte dyrkesdyrkningen i Østrig og Schweiz i midten af 1900'erne.
== Kinakål ==
 
'''Kinakål''', også kaldet '''kinesisk kål''' ('''Brassica rapa ssp. chinensis var. perviridis''') er en af mange sorter af arten agerkål i familien korsblomstrede . Kinakål har lange lysegrønne blade på toppen er krøllet og mere grønt. Bladene danner en cylindrisk hoved og er sprødt med en mild kålsmak. Anlægget er årlige stammer fra Japan og Kina , hvor den dyrkes i lang tid. I Europa begyndte dyrkes i Østrig og Schweiz i midten af 1900'erne.
Kinakål bruges i salater[[salat]]er, og er den vigtigste ingrediens i den Koreanskkoreanske nationalret ''kimchi''.
 
==Eksterne henvisninger==
{{commonscat|Brassica rapa subsp. pekinensis}}
 
{{kilder}}
{{ukategoriseret}}
{{udentaxo}}