Commodore 64: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Lagermedier: Stavefejl
Linje 32:
Commodore's Datasette Unit 1530 var det mest benyttede lagermedie, den var forholdsvis billig med en udsalgspris på ca.495 kr. den benyttede almindelige kassettebånd til lagring af spil og programmer. Datasetten var pålidelig men utrolig langsom til at overføre spillene, dette kunne dog afhjælpes ved at man inden det endelige spil eller program loades kunne indlæse en turboloader, denne turbo funktion satte hastigheden 10 gange op. En anden ulempe ved datasetten var at man hele tiden skulle have styr på hvor man var på båndet for at kunne spole sig frem til et spil eller program, dette gjorde man ved at registrere sine spil eller programmer med båndtælleren som var i datasetten.
 
Diskettestationen 1541 var et enkelt sidet drev og havde en kapacitet på 170 Kb. Drevet var meget dyrt i anskaffelse og kostede mere end selve computeren. Drevet benyttede 5 1/4" floppydisketter som man kunne vende så begge sider af disken kunne udnyttes da drevet ikke selv var i stand til at aflæse begge sider af disketten automatisk. Som med datasetten fandtes også forskellige turbo funktioner for 1541 som øgede hastigheden med en hvisvis faktor. Der udkom forskellige versioner af 1541 både med intern og ekstern strømforsyning.
 
Cartridge var en lagermulighed som blev benyttet meget af spilproducenterne, fordelene var åbenlyse da disse cartridges var vanskeligere at kopierer og spille startede op uden den lange ventetid som der var ved datasetten og diskettedrevet. Inde i cartridges var spillene lagret på en ROM som er en chip.