Jesu fristelse: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 17 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q2158299
Linje 3:
'''Jesu fristelse''' gengives i alle de tre [[synoptiske evangelier]] i [http://www.bibelselskabet.dk/danbib/web/matt/4b.htm Matthæus 4,1-11], [http://www.bibelselskabet.dk/danbib/web/mark/1b.htm Markus 1,12-13] og [http://www.bibelselskabet.dk/danbib/web/luk/4b.htm Lukas 4,1-13], hvor [[Jesus]] efter 40 dages [[faste]] bliver fristet af [[Djævelen]] i [[ørken]]en.
 
looooooooooooooooooooooooool
== De synoptiske evangeliers forskellighed ==
Både [[Matthæusevangeliet|Matthæus]] og [[Lukasevangeliet|Lukas]] har en længere og meget ens fortælling om Jesu [[fristelse]]. Dog er rækkefølgen på anden og tredje fristelse byttet om i Lukasevangeliet i forhold til Matthæusevangeliet. I Lukas’ version forklarer Djævelen også, hvorfor han kan tilbyde Jesus alverdens riger og magt: ''For den er overgivet til mig, og jeg giver den, til hvem jeg vil.'' (Luk 4,6). Lukas har derimod ikke tilføjelsen om, at [[engel|englene]], efter at Jesus havde modstået fristelserne, sørgede for ham (Matt 4,11; Mark 1,13).
 
[[Markusevangeliet|Markus]]’ beretning derimod er en kort bemærkning om, at Jesus blev fristet af [[Satan]], (i Markus kaldes han Satan, modsat de to andre evangelier, der benævner fristeren som Djævelen), Mark når dog også at bemærke, at Jesus levede blandt de vilde dyr i de 40 dage i ørkenen.
== Baggrunden for fristelsen ==
=== Jesu dåb ===