Ehud Olmert: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Addbot (diskussion | bidrag)
m Bot: Migrerer 58 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q93181
m Robotassisteret flertydig: New York - Ændrede link(s) til New York City
Linje 27:
Ehud Olmert er gift med Aliza som er forfatter og kunstner. Hun er kendt for sin tilknytning til venstrefløjen og hævdede efter valget i [[2006]], at det var første gang, hun havde stemt på sin mand.
 
Parret har 4 biologiske børn og en adopteret datter. Deres ældste datter, Michal, har en master i psykologi. Deres anden datter Dana er [[Lektor]] i litteratur ved Universitetet i [[Tel Aviv]] og lever i et lesbisk parforhold. Hun er ligesom sin mor tilknyttet venstrefløjen og er medlem af den israelske menneskerettighedsorganisation [[Machsom Watch]] og er derigennem blevet stærkt kritiseret af højrefløjen i [[Israel]]. Deres ene søn, Shaul, er gift med en kunstner og bor i [[New York City|New York]], hvor han arbejder for tv-stationen [[Nickelodeon]] og den anden, Ariel, studerer fransk litteratur ved [[Sorbonne]] i [[Paris]]. Endelig har de datteren Shuli, som er adopteret.
Olmerts far [[Mordechai]] betragtes som en pionér i bosættelsen af Israel. Han var medlem af 2-3 [[Knesset]] og udvandrede i [[1933]] til [[Israel]] fra [[Kina]]. Olmerts bedstefar flygtede fra [[Rusland]] efter [[1. verdenskrig]] og bosatte sig i [[Harbin]] i [[Kina]], hvor familien var bosat indtil [[1933]].