Slotsholmen: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Der findes vist ingen formel definition på 'de centrale ministerier', men så vidt jeg ved er både Økonomi- og indenrigsministeriet, Udenrigsministeriet, Forsvarsministeriet og Justitsministeriet centrale, men kun først- og sidstnævnte er på Slotsh.
Linje 17:
Slotsholmen har siden [[middelalderen]] været hjemsted for [[Danmark]]s [[centraladministration]] og omtales ofte som ''Magtens Ø''<ref>Jytte Hilden: ''Slotsholmen, Magtens Ø''. København 2006</ref>. Den rummer stadig statens vigtigste centrale institutioner og navnet ''Slotsholmen'' anvendes ofte som [[metonym]] for [[stat]]smagten.
 
På Slotsholmen ligger [[Christiansborg Slot]], der rummer lokaler til brug for [[Folketinget]], [[Statsministeriet]], [[Højesteret]] og [[Det danske kongehus|Kongehuset]]. På Slotsholmen ligger også de centrale ministerier{{km}} og en lang række kulturinstitutioner og museer, blandt andet [[Det Kongelige Bibliotek]], [[Rigsarkivet]], [[Tøjhusmuseet]], [[Teatermuseet]], [[Thorvaldsens Museum]] og [[Dansk Jødisk Museum]].
 
== Historie ==