Lily Carlstedt: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Linje 3:
Carlstedt voksede op i en arbejderfamilie med ni børn, i [[1942]] meldte sig ind i AIK 95 i [[København]] og begyndte at træne i klubbens kvindeafdeling på [[Genforeningspladsen]].
 
Carlstedt viste sig hurtigt sine evner som kaster, og 20-årig vandt hun bronzemedalje i såvel [[spydkast]] som [[kuglestød]] ved de danske mesterskaber [[1946]]. I de næste ti år var hun [[Danmark]]s absolut bedste spydkaster og vandt de danske mesterskab ni gange i perioden [[1947]]-[[1956]]. Det blev også til fire danske mesterskaber i [[slyngboldkast]]. I [[1947]] satte hun den første af i alt syv danske rekorder i spydkast, hvortil kommer en dansk rekord på 47,54 i slyngbold fra [[1951]], den sidste rekord som blev anerkendt i denne nu afskaffede disciplin.
 
Carlstedt havde først tre uger før [[Sommer-OL 1948|de Olympiske Lege i London i 1948]] kvalificeret sig med en dansk rekord på 42,17. Under den indledende konkurrence, hvor hver deltager fik tre kast, var Carlstedt med sine to første kast et stykke fra toppen, men med det tredje kast bragte hende op på andenpladsen. Alle femten deltagere kvalificerede sig til finalen, hvor de fik tre ekstra kast, og Carlstedts tredje forsøg betød en lille forbedring fra den indledende runde. Samtidig havde [[østrig]]ske [[Herma Bauma]] forbedret sig så meget under finalerunden, at hun overhalede både Carlstedt og den hidtil førende [[Finland|finne]] [[Kaisa Parviainen]] og satte olympisk rekord med 45,57 m. Carlstedts bedste kast var på 42,08 m og sikrede hende bronzemedaljen, den blot tredje danske OL-medalje i atletik på dette tidspunkt. Hun var den første og er frem til i dag den eneste danske kvinde som har vundet en olympisk atletikmedalje.