Cleo: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
En årrække omkring 1990érne havde Gorm og Cleo en stand i Låsby på "det blå marked", Gorm tegnede portrætter og Cleo solgte lidt af hvert.
småret
Linje 1:
{{Forveksles|Cleo (polsk sangerinde)}}
'''Ellen Sofie Jensen''' f. ''Christiansen'', bedre kendt under kunstnernavnet '''Cleo''' ([[8. december]] [[1921]] i [[Aalborg]] – [[3. marts]] [[2006]] i [[Odder (by)|Odder]]) var en [[Danmark|dansk]] [[sanger]] og [[skuespiller]].
 
I [[1960'erne]] var hun med i radioprogrammet ''[[Spørg bare]]'' sammen med [[Simon Spies]], [[Erhard Jacobsen]] og [[John Price]]. HerudoverHun har hun sungetsang i ''[[Bakkens Hvile]]'' fra [[1947]]- til [[1963]] og medvirket i fire [[spillefilm]]. IHun samme periode kom enindspillede række plader med, efter datidens forhold, vovede tekster. Bedst huskes "Zka vi sove eller hva'?" fra [[Dirch Passer]]-filmen ''[[Pigen og greven]]''. Til trods for mange års kunstnerisk fravær, stod hun stadig stærkt i publikums bevidsthed, og derfor var ingen i tvivl om stemmenhvem, da hunder indsang fire strofer på [[Kim Larsen]]s cd "Forklædt som voksen" i [[1986]].
 
Hun var gift med styrmand Gorm Jensen, som hun mødte på Bakkens Hvile. Sammen adopterede de to børn, Andreas og Helmut. Andreas døde ved et trafikuheld, da han var i 20'erne. Efter at have trukket sig tilbage fra rampelyset, flyttede hun til [[Djursland]] med manden og sønnen Helmut, og åbnede her et kaffehus. Hun stillede op til kommunalvalget i [[Nørre Djurs Kommune]] i [[1970]] på sin egen [[lokalliste|liste]] og blev valgt ind, men genopstillede ikke til en ny periode.<ref>Nekrolog: Nu sku' Cleo sove ''[[Ekstra Bladet]]'' 9. marts 2006</ref> Efter hun forlod politik, fortsatte hun dog med at deltage i den offentlige debat og knyttede ofte kommentarer til tidens problemstillinger. En årrække omkring 1990érne1990'erne havde Gorm og Cleo en stand i Låsby på "det blå marked",; Gorm tegnede portrætter og Cleo solgte lidt af hvert.
 
Hun er begravet på Ørting Kirkegård
Linje 14:
* ''[[Min søsters børn]]'' – 1966
* ''[[Elvira Madigan (svensk film, 1967)|Elvira Madigan]]'' – [[1967]]
* "Pelle Erobreren"
 
== Kilder og eksterne henvisninger ==