The Tall Ships' Races: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
+tidligere danske anløb. Bør udvides med komplet liste over ruterne fra en-wiki og fokus på år med danske anløb
Generel opdatering af data.
Linje 1:
[[Fil:Tallships aarhus.jpg|thumb|Tæt trafik i Århus havn 5. juli 2007]]
'''The [[Tall ship|Tall Ships]]' Races''' er en international langdistancekapsejlads for storeskole- og øvelsesskibe for [[sejlskib|sejl]]e. Den har været arrangeret siden [[1956]]. Den var tidligere kendt som '''Cutty Sark Tall Ships' Races'''., Sejladsenidet blev tidligere,den i perioden [[1973]] til [[2003]], blev sponsoreret af firmaet bag ''Cutty Sark Scotch Whisky'', der havdehar sejlskibet ''[[Cutty Sark]]'' som varemærke. Sejladsen bliver nu støttet af byen, provinsen og havnen i [[Antwerpen]].
 
Sejladsen arrangeres af ''Sail Training International'' og holdes hvert år i [[Europa|europæiskeeuropæisk]] farvand og består typisk af to etaper på flere hundrede [[sømil]] samt en mellemliggende venskabssejlads.
 
Danmark har som søfartsnation tradition for at lægge havne til anløb af kapsejladsens skibskaravane. Således var Esbjerg målhavn i 1993<ref>http://www.b.dk/danmark/100-sejlskibe-i-esbjerg</ref>, 2001 og bliver det i 2014, mens Aarhus lagde havn til starten i 2007 og 2013, og [[Aalborg]] var vært i 1999, 2004 og 2010 mellemstation,- og bliver det igen i [[2015]]. Også Frederikshavn og København har været blandt de danske værter.
 
''The Tall Ships' Races – Baltic 2007'' afvikledes i [[Østersøen]] fra [[5. juli]] til [[7. august]] og med [[Århus]], [[Kotka]], [[Stockholm]] og [[Stettin]] som start- og sluthavne for de tre etaper. Der var samtidig en sejlads i [[Middelhavet]] med anløb af blandt andet [[Alicante]] og [[Genova]].
 
I [[2008]] vil [[Måløy]] ([[Vågsøy]] kommune i [[Sogn og Fjordane]] fylke i [[Norge]])(1.-4. august) og [[Bergen]] (9.-12. august) være to havne i den nordlige sejlads som også vil inkludere [[Liverpool]] og [[Den Helder]].
 
The Tall Ships' Races kom atter til [[Danmark]] i 2010, hvor [[Aalborg]] var værtshavn. Sejladsen indledtes i [[Antwerpen]] og fra [[Aalborg]] sejledes til [[Norge]], hvorefter sejladsen afsluttedesi [[Holland]]. Aalborg-skibet [[LOA]], der er en fuldt restaureret, danskbygget [[barkentine]], var blandt de danske deltagere i 2010-racet.
 
== Noter ==