Cykeltyper: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Updates infos about kids bikes/"Børnecykler"
exit reklamer
Linje 36:
 
[[Fil:Trailercycle.jpg|thumb|right|Halvcyklen gør det muligt for børn at træde i pedalerne, når de cykler sammen med en voksen. {{Byline|Ernst Poulsen}}]]
** ''Trehjulet cykel'' er en lille cykel til børn, der endnu ikke kan balancere på en tohjulet cykle. Findes også med et lille lad, som bliver produceret af [http://winther-cykler.dk/ Winther]. Winther er et kendt mærke, der blev etableret i 1932 og er familie ejet. Egentlig startede familien det som en lille hobby, men den dag i dag er de måske det mest velkendte mærke indenfor trehjulet cykler. Den velkendte trehjulet cykel, osm der her tænkes på, er den postkasserøde trehjulet cykel, med lad. Mange børn ejer sådan en cykel!
**'' Chopper-cyklen'' blev udelukkende produceret af Raleigh-fabrikkerne. Cyklen var udstyret med et meget højt styr, langt sæde og højt ryglæn. Cyklen var populær blandt blandt børn og unge i 1970'erne, men berygtet for risikoen for at tippe bagover.
** ''Halvcykel'' er en cykel, der kobles bag på en almindelig cykel. Typisk er der tale om en cykel i børnestørrelse uden [[forhjul]], der kobles på en voksencykel. Halvcyklen har kun et hjul og kan ikke køre af sig selv.
Linje 57:
** ''[[Væltepeter]]en'' er en historisk cykeltype, hvis mest karakteristiske træk er, at forhjulet er langt større end baghjulet.
 
== Eksterne henvisninger ==
* Winther Bikes - [http://www.wintherbikes.com/da/content/om-winther http://www.wintherbikes.com/da/] - 25-09-2014
* Trehjulet cykler - Cykler til børn hos [[Cykelborn.dk]]
* [http://cykelborn.dk/collections/lobecykler Løbecykler] - Puky og Kokua informationer
[[Kategori:Cykeltyper| ]]