Beredskabscenter: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 23:
== Historie ==
 
Det første operative center startede i Herning under [[2. verdenskrig]] den 1 september 1941 og kort tid derefter på Bornholm. Centrene blev kaldt [[Civilt Beskyttelses Udrykningskorps]] (CBU). og var oprettet af Inderigsministeriet. I 1949 blev den første civilforsvarslov vedtaget og CBU-kollonerne fik deres stadig mest bruge og velkendt trivalnavn civilforsvarskorpset eller kort CF-Korpset. Flere centre blev oprettet, [[Dragsbæklejren]] i Thisted blev omdannet til CF-kassernekaserne. Der ligger på dette tidspunkt CF-kassernerkaserner i Thisted, Herning, Haderslev, Middelfart, Roskilde, Næstved , Hillerød og Allinge.
 
Roskilde lukkede i 1962 og i midttresserne blev der bygget nye kassernerkaserner i Herning, Hillerød, Haderslev og Næstved, som den dag i dag stadig er hjemsted for de operative centre. Hillerød dog kun indtil kassernenkasernen blev lukket i 2002 og ansvaret flyttet til Næstved. KassernenKasernen I Middelfart blev lukket i [[1993]] og bygningernen blev brugt til asylcenter.
 
Civilforsvaret som navn blev fjernet i [[1993]] hvor alle centre blev til beredskabscentre med det lidt lange navn beredskabsstyrelsen foran. Tilsyneladende dog lettere at stave end "kaserne".
 
==Kilde==