Solhverv: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Fixet datoer, ekstra info tilføjet og udvidelser.
Linje 5:
 
==Solhvervet i juni==
'''Solhvervet i juni''', er den 21. Juni, dette fejres med sankthans. Dagen er også kaldet juni-solhvervet, kaldesbedre kendt som ''sommersolhverv'' i Danmark og på resten af den [[nordlige halvkugle]]. Det kaldes ''vintersolhverv'' på den [[sydlige halvkugle]]. Solen vil på dette tidspunkt stå lodret over et punkt på den [[nordlige vendekreds]]. På den nordlige halvkugle vil dette ske på årets længste dag lokalt. På den sydlige halvkugle vil det ske på årets korteste dag lokalt. Tidspunktet er dog præcis det samme over hele Jorden.
 
I Danmark er sommersolhvervet altså præcis det samme globale solhverv, som man i Australien kalder vintersolhvervet (''winter solstice'').
 
==Solhvervet i december==
'''Solhvervet i december''', er den 21. December, denne dag fejres med juletræer og gaver, tværtimod har julen intet med Jesus fødsel at gøre, dagen er også kaldet december-solhvervet, kaldesbedre kendt som ''vintersolhverv'' i Danmark og på resten af den nordlige halvkugle. Det kaldes ''sommersolhverv'' på den sydlige halvkugle. Solen vil på dette tidspunkt stå lodret over et punkt på den [[sydlige vendekreds]]. På den nordlige halvkugle, herunder i Danmark, vil dette ske på årets korteste dag lokalt. På den sydlige halvkugle vil det ske på årets længste dag lokalt.
 
==Et solhverv er en global hændelse==