Gospel: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 6:
En meget populær nyere gospelsanger inden for det religiøse område af faget er [[Andrae Crouch]]. Den kendte gospelgruppe [[Take 6]] kan også nævnes i den forbindelse.
 
Som eksempel på en af de nyeste og mest populære gospelartister og komponister bør nævnes <nowiki>[[Kirk Franklin]]</nowiki>. DenneHan optrådte f.eks. live med sit kor ved TV-transmissionen af <nowiki>[[Nelson Mandela | Nelson Mandelas]]<nowiki/nowiki>s begravelse.
 
En gren af gospelmusikken har været brugt med henblik på gademission, det er gospel sunget af en guitarist, der spiller og synger gospelsangene i den gængse [[blues]]stil, her skal nævnes [[Blind Willie Johnson]] og [[Reverend Gary Davis]].
 
I Danmark har gospelgenren i høj grad været benyttet som koncertmusik ved kirkekoncerter og repræsenteret af solister som [[Etta Cameron]] og [[Marie Carmen Koppel]]. Af andre navne bør nævnes komponisten [[Hans Christian Jochimsen]], som er efterspurgt korleder ved workshops i bl.a. Tyskland og Norge. En betydningsfuld pioner inden for gospelkor er organisten [[Peter Steinwig]], der har ledet [[Kefas|gospelkoret Kefas]] siden 1975. Af andre pionerer kan nævnes radiomanden [[Georg Julin]], som op gennem firserne og halvfemserne var idémand til flere store gospelbegivenheder rundt i landet.
 
I kristelige kredse anvendes ordet ofte som betegnelse for [[rytmisk musik]] med kristne tekster.