Content deleted Content added
Linje 42:
Jeg bruger såvel forhåndsvisning som ingen forhåndsvisning, når jeg redigerer artiklerne (det er sjældent, at jeg retter samme afsnit af en artikel på en gang), men jeg er jo nødt til at gemme mine opdateringer ind imellem. Somme tider er jeg i gang med en større artikel, hvor jeg er nødt til at rette kapitel for kapitel, afsnit for afsnit. Derfor kommer der mange opdateringer til enkelte artikler.
--[[Bruger:Erikthau|ErikThau]] 12. jan 2012, 10:28 (CET)
 
== Translitteration af kyrillisk ==
 
Som jeg ser din brugerside, er du absolut eksperten på dansk wikipedia i translitteration. Vi har for øjeblikket et problem med en hel del af de slaviske sprogs translitteration.
 
Dansk wikipedia har hidtil ''ikke'' haft nogen norm for translitteration af andre kyrilliske alfabeter end det russiske, og har endnu ikke en vedtagelse om translitteration skal følge [[Hjælp:Translitteration]]. Jeg har imidlertid [[Hjælp-diskussion:Translitteration|kontaktet DSN om spørgsmålet]] og har rejst spørgsmålet på dansk wikipedia for at få vedtaget en norm.
 
Hidtil har vi benyttet translitteration af de russiske navne i Ukraine og Hviderusland istedet for at translitere de ukrainske og hviderussiske navne, som blandt andet afslørede sig i min tilbagerulning af [https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Tjerkasi_oblast&type=revision&diff=8156560&oldid=8156085 Tjerkasi oblast]. Din rettelse af Tjerkasi oblast ligger helt i tråd med mine synspunkter
 
Jeg håber:
# at du med din ekspertise vil involverer dig i debatten om translitteration.<br/>''Og når vi er nået frem til en konklussion:''
# at vi kan lave et samarbejde om rettelse at translitterationen af specielt de ukrainske og hviderusiske artikler. Og senere gennemgå alle øvrige translitterationer fra kyrillisk.
 
[[Bruger:PerV|mvh Per (PerV)]] ([[Brugerdiskussion:PerV|diskussion]]) 9. jun 2015, 20:48 (CEST)