Forskel mellem versioner af "Halal"

2 bytes tilføjet ,  for 5 år siden
Jeg har ændret Gud til Allah
m (Bot: fjern gamle interwiki-links)
(Jeg har ændret Gud til Allah)
 
== Halal inden for fødevarer ==
En række fødevarer opfattes af muslimer som ''haram'' dvs. forbudte: [[svinekød]], [[blod]], dyr slagtet i andet end GudsAllahs navn, ådsler, kødædende dyr (undtaget fisk og andre vandlevende dyr), insekter<ref>Det harmløse farvestof [[E-120]] er udvundet af kaktusskjoldlus og er haram og erstattes af syntetiske [[Azofarvestof|tjærefarvestoffer]].</ref>, krybdyr og alle giftstoffer (som alkohol<ref>Den udrikkelige variant ''propanol'' er dog godkendt til at svide fjerstubbe af fjerkræ.</ref>).
 
Den islamiske slagtemetode ''dhabiha'' gør kød halal. Det foregår ved at skære halspulsåren, struben og spiserøret over med et enkelt snit for at få alt blodet ud af dyret, da det at spise blod specifikt er forbudt. Slagtningen af dyret er en religiøs rituel handling, der indledes med ordene "I Allahs Navn, den Barmhjertige, den Nådige" (بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ, ''bismillāh'', ''i-rahman'', ''i-rahīm''). Ved halal-slagtning kan dyret bedøves når det er muligt.<ref>http://www.blog.okohalal.dk/#home</ref> I øvrigt er der en række krav til slagtningen:
Anonym bruger