Lasse Helner: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 1:
'''Lasse Helner''' født den [[14. februar]] [[1947]] i [[Aarup]] på [[Fyn]]. Han er kendt som folke- og rockmusiker, sanger, komponist, storyteller og meget andet. I [[2009]] rundede han de 50 år på scenen, og i [[2010]] kunne Lasse, sammen med sin kone [[Mathilde (musiker)|Mathilde]] (Mette Bondo), fejre deres 35-års jubilæum med duoen [[Lasse & Mathilde]].
 
I 19801981 fik han et overraskende solo hit med genindspilningen af sangen "Dagbogen", (oprindeligt en Burt Bacharach sang fra 1957 og først et hit med [[Grethe og Jørgen Ingemann]]). Den blev indspillet i Gloria Sound studiet i Odense, hvor den dengang ukendte unge guitarist [[Steve Morse]] havde sin daglige gang og derfor medvirkede på det da aktuelle Lasse & Mathilde album der var under indspilning. Morse gik som bekendt kort efter hen og blev berømt med gruppen [[Godewind]], hvis første primært akustiske album (egentlig demo-bånd) også blev indspillet samme sted med Helner som 'gæst' på to numre.
 
Lasse Helner var en af de bærende kræfter i [[The Baronets]], en beatgruppe dannet i Aarup i slutningen af [[1964]]. Gruppen opnåede en vis succes i Danmark op gennem [[1960'erne]], og er gennem flere omgange blevet gendannet. I forbindelse med arrangementet Rock Mod Rynker i 2000 blev bandet gendannet i en konstellation svarende til besætningen i 1967.