Edvard Rambusch: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
→‎Noter: Rettet dødt link til DR
Linje 9:
Han har konstrueret et felttelefonapparat, en blinklanterne til signalisering om natten samt indført en del mindre forbedringer af hærens telegraf- og signalmateriel; forestået organisationen af kystsignal- og udkigstjeneste samt [[luftballon]]tjeneste i hæren; har forestået opførelsen af [[Fortunfortet]], [[Bagsværdfortet]] og [[Hvidøre Batteri]] m.m.
 
Han skrev talrige afhandlinger i blade, tidsskrifter og konversationsleksika ; har holdt et stort antal foredrag om militære, historiske og tekniske emner. Han var medejer af hedeplantagen Lerkenfeldts Bjerge og aktiv i den politiske sag for opdyrkningen af heden. Der blev rejst en mindesten [[1927]] for hans indsats i dette regi. I [[2009]] sendte [[DR]] et radioprogram om den mangefacetterede person Rambusch.<ref>[http://www.dr.dk/P1arkivP1/danmarkkort/Udsendelser/2009/04/06201309.htm Mangemennesket Edvard Rambusch]</ref>
 
Han var gift med Julie Theodora f. Kjeldsen, f. 28. december 1843 på [[Lerkenfeldt]], d. 20. maj 1916 i København, datter af godsejer Mathias Kjeldsen (død 1880) og Hustru Melk f. Faurschou (død 1896).