Kulturværftet: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
opdateringer
opdateringer
Linje 28:
Festivaltemaet i 2013 var ‘øjet, øret, hånden og hjertet’ fortolket gennem principperne bag D.I.T – Do It Together med brug af open source og kollaborative kunstværker. Blandt hovednavnene på CLICK festival 2013 var Laurie Anderson, Squarepusher, R. Stevie Moore og F.A.T. Lab.ibli
== Toldkammeret ==
Siden 1989 har [[Toldkammeret]] dannet rammen om forskellige kulturarrangementer. Den flotte, historiske bygning huser scene, mødefaciliteter og en café med udendørs servering. Der er ofte koncerter på husets klub-scene og udstillinger i huset, og Børnekulturcentret byder på værksteder, udstillinger, koncerter og teateroplevelserteater for børn og familier på hele året rundt. Toldkammeret hører under Kulturværftets sekretariat.
 
== Børnekulturcentret BKC ==
Børnekulturcentret er et tilbud til børn og unge i Helsingørområdet. BKC holder til i [[Toldkammeret]] og er en del af Kulturværftet. I det store, lyse værkstedværkstedet og den brolagte gård arbejder børn og unge året rundt med forskellige udtryksformer. På Kulturværftet står BKC bl.a. for udstillinger for børn. samt Kongelogen – en klub med enestående tilbud til børn og deres voksne.
BKCs målsætning er at være et sted til fordybelse, eftertanke og udvikling af børn og unges egne udtryksformer. Fælles for alle arrangementerne er, at børnene har en eller flere udøvende billedkunstnere "ved hånden" som igangsættere og undervisere.
 
Linje 40:
== Kulturhavn Kronborg ==
Kulturhavn Kronborg er et område i Helsingør, som primært består af [[Kronborg Slot]], Kulturværftet og M/S Museet for Søfart. Kulturhavn Kronborg blev indviet den 26. maj 2013.
Projekt Kulturhavn Kronborg er et landskabsprojekt, der først og fremmest har ændret omgivelserne omkring et af Danmarks nationale klenodier, Kronborg Slot, og åbnet området mellem slottet og Helsingør by. Tidligere grænsede [[Kronborg]] op til de gamle industriarealer fra tiden med Helsingør Værft. Nu har Projekt Kulturhavn Kronborg genskabt nogle af slottets historiske forsvarsværker som glaciset mod nord, ravelinen i havnebassinet og voldgraven ind mod slottet. På den måde træder Kronborgs dramatiske profil tydeligere frem, og kulturarven bevares. Pladsen foran Kulturværftet og de moderniserede kajanlæg binder nu byen og borgen bedre sammen og åbner Helsingør mod vandet. Kulturhavn Kronborg har ogsåmedført en modernisering moderniseretaf Helsingør Havn, som har fået nye belægninger og kajanlæg.
{{ingen kilder|dato=august 2013}}