Evita (musical): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Linje 5:
 
== Medvirkende ==
Evita startede som et dobbeltalbum, inden den kom på scenen. Evita blev sunget af [[Julie Covington]], som sagde nej tak til rollen, da "Evita" skulles sættes op i [[London]] i 1978.
[[Paul Jones]] er Peron, og [[Colm Wilkinson]] er Che.
I rollen som Perons elskerinde, der smides ud, havde man [[Barbara Dickson]].
 
Da musicalen havde premiere i London, blev rollen som Eva Peron (Evita) det helt store gennembrud for [[Elaine Paige]]. [[Joss Ackland]] var Peron, og [[David Essex]] var Che
 
I genopsætningen fra 2006 medvirkede [[Elena Roger]] (Som Evita) og [[Philip Quast]] (Som Juan Perón).
 
Da Musicalen blev sat op på [[Broadway]], var det [[Patti LuPone]], der var Evita, og [[Mandy Patinkin]] som Che. [[Bob Gunton]] var Peron.
 
==Opsætninger i Danmark==
Linje 22:
[[Det Danske Teater]] turnerede i 2001 med deres version af Evita med [[Sanne Salomonsen]] i titelrollen. [[Claus Kofoed]] var Peron og [[Michael Carøe]] var Che. Med dem var et mindre vokalensemble <ref>[http://www.b.dk/kultur/evita-frit-svaevende Evita - frit svævende] b.dk 12. januar 2001</ref>.
 
I 2012 havde [[Musikteatret Holstebro]] en opsætning med [[Trine Jepsen]] i titelrollen, [[Bjarne Henriksen]] som Juan Perón, ogsamt [[Mads Knarreborg]] som Che; den var instrueret af [[Pierre Westerdahl]]<ref>[http://www.musikteatret.dk/evita/ Om forestillingen] på musikteatret.dk</ref>.
 
I 2014 blev EVITA opsat på Det Ny Teater med Charlotte Guldberg i rollen som Eva Perón, Jesper Lohmann som Perón, ogsamt Thomas Ambt Kofoed som Che. Forestillingen var instrueret af Daniel Bohr og høstede enormt gode anmeldelser. I denne udgave af EVITA er sangen "You Must Love Me" fra filmatiseringen af musicalen blandt andet inkluderet.
''Evita'' er filmatiseret med [[Antonio Banderas]] og [[Madonna (entertainer)|Madonna]] i hovedrollerne.