Homo rudolfensis: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
No edit summary
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Linje 1:
'''''Homo rudolfensis''''' er en tidlig [[art]] af [[Slægt (biologi)|slægten]] [[Homo (slægten)|''Homo'']]. ''Homo''-slægten afløste abemenneskene ''[[Australopithecus]]''. De ældste fund af en ''H. rudolfensis'' er ca. 2,4 mio. år gamle, så man regner med at det var dér arten opstod. Homo Rudolfensis (også Australopithecus rudolfensis) er en uddød art af Hominider stammen kun kendt gennem en håndfuld af repræsentative fossiler, hvoraf den første blev opdaget af Bernard Ngeneo, et medlem af et team ledet af antropologen Richard Leakey og zoolog Meave Leakey i 1972 på koobi Fora på den østlige side af søen Rudolf (nu Lake Turkana) i Kenya.
 
Det videnskabelige navn Pithecanthropus rudolfensis blev foreslået i 1978 af V. P. Alekseyev [1], som senere (1986) ændret det til Homo Rudolfensis [2] for prøven Skull 1470 (KNM ER 1470). Det er fortsat et åbent spørgsmål, om den fossile beviser er tilstrækkelige til at postulere en selvstændig art, og i så fald, om denne art bør klassificeres som inden for Homo eller Australopithecus slægten.
 
Den 8. august 2012, et team ledet af Meave Leakey annonceret opdagelsen af ​​et ansigt og to jawbones tilhører H. rudolfensis.
 
== Eksterne henvisninger ==