Peter Sagan: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Opdaterer og neutraliserer artiklen og sætter kommaer
Linje 55:
'''Peter Sagan''' (født [[26. januar]] [[1990]] i [[Žilina]]) er en [[Slovakiet|slovakisk]] professionel [[cykelrytter]], som siden 2015 har kørt for [[Tinkoff-Saxo]], hvortil han skiftede fra [[Cannondale Pro Cycling Team|Cannondale]]. Før sit skifte til landevej, havde han nogle meget succesfulde år som mountainbike- og crossrytter, hvor han vandt VM i Mountainbike i 2008, og blev nummer 2 til VM i cykelcross samme år.
 
i 2010 fik han et kæmpe gennembrud på den internationale cykelscene, eftersomda han har vundetvandt to etaper og pointkonkurrencen i [[Paris-Nice]], en etape i [[Romandiet Rundt]] og to etaper i [[Californien Rundt]]. Siden da er det blevet til mange sejre i varieret terræn. Han er et af de største talenter i cykling, da han alleredeAllerede i en alder af kun 23 år vandt Sagan blandt andet opnåede fire etapesejre i Tour de France, hvor han også har vundet den grønne point-trøjepointtrøje i 2012, 2013, 2014, 2015 og 20152016. Derudover er han en yderst lovende klassiker-rytterklassikerrytter - både i brostens-klassikernebrostensklassikerne såvel som Ardennerne. Peter Sagan besidder en formidabelhurtig spurt, et fantastiskstærkt antrit på kortere stigninger og en habil enkeltstart.
 
Sagan vandt [[VM i landevejscykling 2015|VM i landevejscykling]] i [[Richmond]], [[USA]], i 2015 og [[EM i landevejscykling 2016]].