Wien Universitet: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Linje 25:
Universitetet blev grundlagt den [[12. marts]] 1365 af [[hertug]] [[Rudolf 4. af Østrig|Rudolf IV]] og hans brødre [[Albrecht 3. af Østrig|Albrecht III]] og [[Leopold 3. af Østrig|Leopold III]]. Efter [[Karlsuniversitetet]] i [[Prag]] er Wien Universitet det andet ældste universitet i [[Centraleuropa]] og det ældste i den tysktalende verden.
 
I [[1365]] lavede Rudolf IV et dokument, som bad om lov til at oprette et universitet, hvorpå der kunne opnås en [[doktorgrad]], efter modellen fra [[Paris' Universitet]]. Desværre ville [[pave Urban 5.]] ikke godkende dette skrift, specielt med henblik på [[teologi]]afdelingen, formodentligt grundet pres fra [[Karl 4. (Tysk-romerske rige)|Karl 4.]] som ønskede at undgå konkurrence til Karlsuniversitet. Tilsagn blev dog givet af paven i [[1384]] og Wien Universitet kunne åbne den første bygning i [[1385]].
 
Den nuværende hovedbygning på [[Ringstraße]] blev bygget mellem [[1877]] og [[1884]] af [[Heinrich von Ferstel]]. Den tidligere hovedbygning var beliggende tæt på [[Stubentor]] på Iganz Seipels Plads – nuværende hjemsted for den gamle universitetskirke (''Universitätskirche'') og det Østrigske Akademi for Videnskab (''Österreichische Akademie der Wissenschaften'').