Emo: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Gendannelse til seneste version ved Glenn, fjerner ændringer fra 80.71.142.86 (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 15:
}}
 
'''Emo''' (forkortelse eller på [[engelsk]]: ''emotional'emocore' (emotionel/følelsesmessig), oprindelig [[fransk]]: ''esmotion'' 1570–1580) ervar enoprindeligt en subgenre af  [[hardcore punk]], som opstod i starten/midten af  [[1980'erne]]. og Emosenere stammerudviklet frasig dettil engelskeen ordmere "emotional",omfattende der betyder følelsesladet[[subkultur]].
 
== Historie Musikgenre ==
 
De allerførste emo-bands regnes for at være enten [[Rites of Spring]], [[Embrace (dansk band)|Embrace]] der alle kom fra [[Washington D.C.]] og udkom på [[pladeselskab]]et [[Dischord]]. Disse bands adskilte sig fra de andre [[hardcore punk]]-bands på denne tid ved at lade deres aggressioner og frustration komme til udtryk på en mere emotionel måde, deraf navnet emocore. Betegnelsen emocore var oprindeligt et nedladende udtryk, som blev brugt til at gøre grin med de [[hardcore punk]]-bands, der havde et emotionelt udtryk. [[Embrace (dansk band)|Embrace]] og [[Rites of Spring]] startede genren og er dermed førstegenerations emo-bands. Medlemmer fra disse bands dannede senere hen [[post-hardcore]] bandet [[Fugazi]].
Linje 31:
Bands som [[My Chemical Romance]], Paramore og [[Panic! at the Disco]] er af [[mainstream]] pressen blevet kaldt for emo-bands, på trods af, at deres lyd og udtryk stort set intet har at gøre med den oprindelige emo-genre. Desuden var den oprindelige emo genre stærkt anti-kommerciel, hvorimod ovenstående bands er stærkt kommercielle. Denne kommercialisering af begrebet emo, har ført til en lang række misforståelser. Eks. Er mange unge mennesker af den opfattelse at emo er en mode og livsstil, i stedet for en musikgenre.
 
== Mode og stereotypeLivsstil ==
Som identitet/livsstil havde emo rødder i fællesskaber omkring nogle emo bands ''(ikke at forbinde med ovenstående musikgenre)'', der brød igennem omkring 2000, som også til dels var påvirket af grunge bølgen i 1990'erne. Vigtige bands på dette tidspunkt var [[Jimmy Eat World]] og Dashboard Confessional. Senere har bands som [[Fall Out Boy]] og [[Tokio Hotel]] været tæt knyttet til den moderne [[subkultur]]. Som livsstil er emo i dag tæt forbundet med mørke farver, sort tøj, sort hår og sort sminke. [[Sociologi|Sociologisk]] regnes emo i dag som en subkultur, og personene i disse miljøer er ofte [[Teenager|teenagere]] på udkanten af samfundet. Et ofte brugt [[synonym]] for emo er ''scene'', hvilket dog modsat emo [[Karakteristik|karakteriseres]] som meget farverige, hvorimod emo er modsatte.
Musikstilen [[emo]] bindes også ofte sammen med en stereotype, der har en bestemt tøjstil kaldet scene.<ref>{{cite web|url=http://politiken.dk/kultur/article641013.ece|title=Emo er en kult for surmulende teenagere|accessdate=19. december 2009|publisher=[[Politiken]]|first=Ditte|last=Giese}}</ref>
 
[[scene-kid]]s går gerne i mange [[farve]]r, Og har farvet sit hår mange gange op til farver, som mest er skrigende. Det typiske scenehår er stort og tuperet, med lange extensions og langt pandehår (Se Youtube > How to do scene hair). Og så har de gerne mørke [[jeans]] og [[Makeup]] på.
 
Mange scenekids opbygger deres egen stil som er blandet med farver og dystert tøj, men det kan også være fx leopard-mønstre og andet.
 
== Referencer ==
Line 44 ⟶ 40:
 
[[Kategori:Punk]]
[[Kategori:Kultur]]
[[Kategori:Musikgenrer]]