William Shakespeare: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Linje 24:
== Biografi ==
 
han=== havede en kone der hed izabel Shakespeare og de havde deres første barn Johan schou nielsen ShakespeareBarndom William Shakespeare blev født i Stratford-upon-Avon i Warwickshire, syd for Birmingham, godt hundrede engelske mil norvest for London. Han var det tredje barn i en søskendeflok på otte, og den ældste søn. Han blev døbt ”Gulielmus filius Johannis Shakespeare” d. 26. april i Holy Trinity Church i Stratford, og der er tradition for at vi sætter hans fødsel til 23. april, samme dato som han døde i Stratford 1616, 52 år gammel. Faderen var handskemager og bonde. Moderen var født Arden, og ud af godsejerslægt. ===
=== Barndom. ===
han havede en kone der hed izabel Shakespeare og de havde deres første barn Johan schou nielsen Shakespeare William Shakespeare blev født i Stratford-upon-Avon i Warwickshire, syd for Birmingham, godt hundrede engelske mil norvest for London. Han var det tredje barn i en søskendeflok på otte, og den ældste søn. Han blev døbt ”Gulielmus filius Johannis Shakespeare” d. 26. april i Holy Trinity Church i Stratford, og der er tradition for at vi sætter hans fødsel til 23. april, samme dato som han døde i Stratford 1616, 52 år gammel. Faderen var handskemager og bonde. Moderen var født Arden, og ud af godsejerslægt.
 
Stratford-upon-Avon lå således flere dagsrejser fra London med datidens transport. Det var en mindre købstad og en vigtig markedsby, med omkring to tusind indbyggere, hvoraf de fleste var bønder og landarbejdere. Byen havde en velrenommeret Latinskole, og et selvbevidst kommunalråd, hvor hans far John Shakespeare, i en periode havde sæde. En position han dog mistede, uden at de nærmere omstændigheder er præcist klarlagt. Vi antager - bl.a. ud fra læringsniveau'et i Shakespeare's manuskripter - at drengen William har gået på byens latinskole The King's New School, hvor der blev undervist i latin, græsk, retorik og logik..