Cypern: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Sju hav (diskussion | bidrag)
m Nei til Annan-planen
Sju hav (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 246:
 
[[Tiltrædelsestraktaten 2003]] blev signert med EU, den 16. April.
 
Grænsen som deler Cypern, blev åbnet for trafik den 23. april 2003.<ref name=BorderOpenBBC>http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2969089.stm</ref>
 
[[Cypriotiske Annan-plan folkeafstemning, 2004|Folkeafstemning om Annan-planen blev holdt den 24. april 2004]] i [[Republikken Cypern]] og i [[Nordcypern|TRNC]]. Forslaget fik ikke flertal i Republikken Cypern, men i TRNC fik forslaget flertal.
Line 251 ⟶ 253:
=== Efter optagelsen i EU ===
Den [[1. maj]] [[2004]] blev Cypern officielt optaget i EU. Officielt er hele øen nu medlem af EU, da verdenssamfundet anerkender Republikken Cyperns suverænitet over hele øen. Reelt er det kun den græske del, der er optaget, og EU-lovgivningen, ''acquis communautaire'', bliver først indført på Nordøen, når der er indgået en politisk aftale om hele øens fremtid. Den manglende løsning på cypernkonflikten anses for en af de vigtigste forhindringer for tyrkisk medlemskab af EU.
 
 
 
 
 
 
Grænserne er åbnet, og færdsel mellem de to dele af Cypern kan næsten ske uhindret.
 
[[Republikken Cypern]] vedtog 1.januar 2008 at bruge euroen som valuta. Den erstattede cypriotiske pund, mens Nordcypern beholdt den [[Tyrkisk lira|tyrkiske lira]].