Lave lys Hoek van Holland: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Datomaerker kilde mangler-skabeloner
No edit summary
Linje 31:
 
== Historie ==
Det røde støbejerns fyrtårn blev bygget i [[1899]] af [[Penn & Bauduin]] fra [[Dordrecht]]. Det er lavet af flere stykker støbejern, der er boltet sammen. Der er fire etager i fyrtårnet, og i alt 42 trappetrin. Til at starte med havde det gas drevne lys i tårnet en lysstyrke svarende til 2.000 [[stearinlys]]. I [[1913]] blev denne lysstyrke forøget til hvad der svarer til lyset fra 12.000 stearinlys. I [[1921]] gennemgik fyrtårnet en [[renovation]], hvor man gik fra [[gas]] lys til [[elektrisk]] lys. I den forbindelse øgede man yderligere styrket på lyset til nu at være 10 gange så kraftigt som tårnet oprindeligt havde kunnet formå, nemlig en lysstyrke svarende til 20.000 stearinlys <ref>http://www.unc.edu/~rowlett/lighthouse/nln.htm</ref>.
I [[1967]] blev fyrtårnet taget ud af brug, og malet gråt. Dette skyldtes at konstruktionen af [[Europoort]] havde udvidet kyststrækningen, så de to fyrtårne nu var så langt fra kyststrækningen, at de ikke havde noget reelt formål længere <ref>http://www.lighthousedigest.com/digest/database/uniquelighthouse.cfm?value=2566</ref>. En midlertidig løsning med en række [[Stillads|stilladser]] med projektører på blev opstillet, indtil der i [[1974]] blev opstillet 9 moderne [[beton]] fyrtårne, til at erstatte de gamle fyrtårne.
 
I [[1977]] blev tårnet transporteret i to dele fra [[Leuvehaven]] til [[Rotterdam]], og i [[1990]] blev det opstillet ud for det maritime museum i [[Rotterdam]]. Det blev malet op i den originale rød-brune farve.
Linje 50:
== Se også ==
* [[Fyr (navigation)]] for mere viden om fyrtårne.
 
=== Referencer ===
{{Reflist}}
 
[[Kategori:Fyrtårne i Nederlandene]]