Bobby Julich: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Sætter 4 kilder og retter til sølvmedalje ved OL efter Hamilton blev frataget guldet
m Robot: Konverterer nøgne referencer, ved hjælp af ref navne for at undgå dubletter, se FAQ
Linje 20:
}}
 
'''Robert Julich''', normalt omtalt som '''Bobby Julich''', (født [[18. november]] [[1971]] i [[Corpus Christi (Texas)|Corpus Christi]], [[Texas]]) er en [[USA|amerikansk]] tidligere professionel [[cykelrytter]], som er tidligere talentudviklings medarbejder ved [[Team Saxo Bank]] i [[UCI ProTour]]-løbene. Han fik sit internationale gennembrud da han sluttede som treer i den samlede stilling ved [[Tour de France 1998]],<ref>[http://www.procyclingstats.com/race.php?id=100304 Tour de France - General Classification<!-- Bot genereret titel -->]</ref> men har siden kørt hovedsageligt som [[hjælperytter]]. Han er en stærk [[enkeltstart]]srytter med en sølvmedalje i disciplinen ved [[OL]] i [[Sommer-OL 2004|2004]],<ref>[http://www.procyclingstats.com/race.php?id=137381 Olympic Games ITT<!-- Bot genereret titel -->]</ref> og kombineret med hans store alsidighed har han vundet en del [[Etapeløb (cykelsport)|etapeløb]] på den internationale cykelscene.
 
== Biografi ==
Selvom Julich er født i Texas, foregik det meste af hans opvækst i [[Glenwood Springs (Colorado)|Glenwood Springs]], [[Colorado]] med en kort afstikker til [[Philadelphia]], hvor han mødte sin kone.<ref>'''(Engelsk)'''[http://www.postindependent.com/article/20051119/VALLEYNEWS/111190032 Bobby Julich still calls Glenwood home], Post Independent, [[19. november]] [[2005]]</ref> Det meste af hans levende slægtninge bor i New York-området. Som amatør vandt Bobby Julich juniormesterskaberne i [[Cycle cross]] i 1990, og som medlem af det amerikanske landshold deltog han i 1991-udgaven af [[Tour DuPont]]. På den tid var det det største etapeløb i USA, og Julich sluttede som samlet femmer i løb, hvor landsmanden og den trefoldige<ref>[http://www.procyclingstats.com/race.php?id=163736&c=5 Tour de France - General Classification<!-- Bot genereret titel -->]</ref> [[Tour de France]]-vinder [[Greg LeMond]] deltog. Bobby vandt prisen som den bedste unge rytter, og blev udråbt som den næste Greg LeMond.
 
Efter et par "falske" starter på den professionelle karierre, blev han hyret til [[Motorola (cykelhold)|Motorola]]-holdet i 1995 sammen med den [[Italien|italienske]] rytter [[Andrea Peron]] samt landsmændene [[Lance Armstrong]] og [[George Hincapie]]. I 1996-sæsonen blev Bobby Julich diagnosticeret med ''[[Suptraventrikulær takykardi]]''(RSVT),<ref>'''(Engelsk)'''[http://www.bobbyjulich.com/julich/?page_id=46 Re-entrant Supraventricular Tachycardia (RSVT)], på [http://www.bobbyjulich.com/ BobbyJulich.com]</ref> en hjertesygdom der betød, at hans hjerte slog meget hurtigere end normalt. Julich blev behandlet med [[radiobølgeabliation]] og blev klar til [[Vuelta a España]] i 1996 senere den sæson, et løb der i glimt viste hans potentiale i international professionel cykling. Under Vueltaen havde Julich [[bjergtrøje]]n i ti etaper. Trods en stærk indsats tabte han trøjen, men sluttede som nummer ni, den højeste placering nogensinde af en amerikaner i Vueltaen, indtil Lance Armstrong sluttede som nummer fire i 1998. Det var denne indsats, der fik de andre holds øjne op for Julich.