Danmarks Miljøundersøgelser: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
1. juli 2011 + ref
struktur + oplysninger + ref
Linje 1:
'''Danmarks Miljøundersøgelser, Aarhus Universitet''' (DMU) var en dansk [[forskning]]sinstitution, der beskæftigede sig med det ydre miljø, det vil sige vand, jord, luft, natur mv. Før 1. januar 2007 hørte DMU til [[Miljøministeriet]], men med [[universitetsreformen (2007)|universitetsreformen]] blev det en del af [[Aarhus Universitet]]. Den 1. juli 2011 blev DMU delt op i tre enheder: [[DCE Nationalt Center for Miljø og Energi]] samt opgaver fordelt til Institut for Bioscience og Institut for Miljøvidenskab, alle ved Aarhus Universitet.<ref>DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi: [http://dce.au.dk/centret/ Om DCE]</ref> DCE udfører den faglige rådgivning, overvågning af natur og miljø samt anvendt og strategisk forskning.
 
== Historie ==
Før 1. januar 2007 hørte DMU til [[Miljøministeriet]], men med [[universitetsreformen (2007)|universitetsreformen]] blev det en del af [[Aarhus Universitet]]. Den 1. juli 2011 blev DMU nedlagt og opgaverne fordelt på tre enheder: [[DCE Nationalt Center for Miljø og Energi]] samt opgaver fordelt til Institut for Bioscience og Institut for Miljøvidenskab, alle ved Aarhus Universitet.<ref>[http://dce.au.dk/ Danmarks miljøundersøgelser er nedlagt]</ref><ref>DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi: [http://dce.au.dk/centret/ Om DCE]</ref> DCE udfører den faglige rådgivning, overvågning af natur og miljø samt anvendt og strategisk forskning.
 
== Opgaver ==
DMU’s formål var at fremskaffe et fagligt og videnskabeligt grundlag for de beslutninger om miljø og natur, der skal træffes af regering og [[Folketing]], af ministerier, [[region]]er og [[kommune]]r, og i den øvrige del af samfundet og i [[EU]].
 
Derimod havde DMU ikke til opgave at iværksætte love og regler, og i stedet indsamler, bearbejder og vurderer man oplysninger om [[natur]]en og [[miljø]]et, sådan at denne viden kan bruges som baggrund for uafhængig, faglig rådgivning af beslutningstagere og administratorer.
 
== Nedlagt i 2011Referencer ==
 
Danmarks Miljøundersøgelser blev 1. juli 2011 nedlagt. Dets opgaver varetages fremover af [http://dce.au.dk/ Det Nationale Center for Miljø og Energi] ligeledes ved Aarhus Universitet<ref>[http://dce.au.dk/ Danmarks miljøundersøgelser er nedlagt]</ref><ref>[http://dce.au.dk/ DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi]</ref>.
 
== Ekstern henvisning ==
{{Reflist}}
 
*
== Eksterne henvisninger ==
 
[[Kategori:Økologi]]