Madret: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Fjerner version 9151958 af 85.80.160.141 (diskussion)
Fjerner version 9151971 af Doofenschmirtz (diskussion) artiklen er skrevet om til danske nutidige forhold
Linje 1:
'''Madretter''' opdeles i [[forret]] (madretten før den hovedsagelige ret), [[hovedret]] (den hovedsagelige madret), og [[dessert]] (madretten efter den hovedsagelige madret). Mad og drikke er en af de vigtigste basis for os [[mennesker]], sågar- og [[dyr]]. DesudenVi elskerhar os menneskerelsket at lave madrettermad og spise dem. [[Generationer]] efter generationer bæres familieopskrifter og selvopfundne madretter og sidenhen blevet populærer. F. eks var boller i karry en hemmelig familieopskrift på en madret. Senere blev madretten fortalt til familiens venner og naboer sådan blev det ved i lang tid. Og nu er den en kendt madret, især i [[Danmarkgeneration]]er.
 
Forretten er denen ret, hvor det er meningender ikke atskal mætte helt, men i stedet forstærke [[smagsløg]]et.enes Fopmærksomhed. eks opskriften Veggie Masala. I de fleste tilfælde vil forrettenForretter smagesmager [[husholdningssalt|salt]], [[umami]], surt og [[bittert]].
 
Hovedretten er den madret hvor det er meningen at blive nogenlundeskal [[mæt]]. F.eks. opskriften Chicken Tikka. I de fleste tilfælde vilte hovedrettenog smagesmager salt, umami og surt.
 
Desserten erafslutter den sidste madret man spiser hvor man skal blive fuldstændig mæt (ikke propmæt). F.eks. opskriften Browniesmåltidet. I de fleste tilfælde vilsmager desserten smageden sødt og bittert.
Mange spiser mindre end tre madretter. Og mange langt flere.
Man behøver dog ikke at spise alle tre måltider, men der skal altid have hovedret med. Man kan også spise mere end en forret, hovedret og dessert.
 
{| class="wikitable"