Berit Bae: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Patchfinder (diskussion | bidrag)
m Fjernede Kategori:Pædagoger fra Norge; Tilføjede Kategori:Pædagogik ved hjælp af Hotcat
No edit summary
Linje 1:
'''Berit Bae''' (født [[1944]]<ref>[http://uit.no/publikum/konferanse/konf?p_document_id=287117 Universitetet i Tromsø] og [http://skatt.adressa.no/nyhist/2008/person?id=663778 Skattelister]</ref>) erdr. enphilos. [[Norge|norsk]]og [[Forskning|forsker]]har ogvært [[professor]] i barnehagepedagogikk ved [[Høgskolen  i Oslo]] og Akershus (HiOA). Hun erhar uddannetarbeidet [[pædagog]]innen barnehagefeltet i over 40 år, undervist studenter på alle nivåer, sittet i ulike råd og utvalg angående barnehagepolitikk og førskolelærerutdanning, samtidig som hun har endrevet [[doktorgrad]]utstrakt etterutdannings- og FoU-virksomhet i relationerfeltet. I løpet av årene har hun arbeidet tett på mellembarne- [[voksen]]hagepersonale og utviklet ny kunnskap, basert på praksisrettet forskning. På denne bakgrunn har hun publisert artikler både nasjonalt og internasjonalt, særlig rettet mot relasjonsprosessser i barnehager og dialoger mellom førskolelærere og [[barn]]. Hun har vært prosjektleder for nettverksprosjektet Barns medvirkning i [[børnehave]]net relasjonelt perspektiv – fokus på de yngste i barnehager.
 
Sentrale bøker: Erkjennelse og anerkjennelse (red.), 1992, det interessante i det alminnelige, 1996, Dialoger mellom førskolelærere og barn - en beskrivende og fortolkende studie, 2004, Medvirkning i barnehagen (red.), 2012
Mest kendt er hun for sin forskning i anerkendende relationskompetence og formidling af [[Anne Lise Løvlie Schibbye]]s [[teori]] om anerkendende relationer.
 
== Eksterne links ==
* [http://infolink.elbo.dk/dlo/dokumenter/doc/8153.pdf Artikel om et besøg i Danmark]
* [http://www.leksikon.org/art.php?n=5161 Leksikon.org, opslag om ''Anerkendelse'']
 
== Kilder ==
<div class="references-small"><references/></div>
* Universitetet i Stavanger, [http://www.uis.no/getfile.php/Fleks/Berit%20Bae.pdf USI.no]
* Høgskolen i Oslo, [http://www.it.hio.no/katalog/tilsatt.php siden med medarbejdere]
 
{{FD|1944|Levende|Bae, Berit}}
{{autoritetsdata}}