Albertslund: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Opstramning
m Mindre rettelse
Linje 35:
Albertslund er en grøn bydel bl.a. pga. [[Vestskoven]] og [[Store Vejleå|Vejleådalen]], hvor 60 pct. af bydelens areal er udlagt til naturområder. Albertslund er anerkendt som den moderne planlagte bydel, hovedsageligt bygget i 1960´erne, som industrialiseret tæt lav elementbyggeri af [[rækkehus]]e, [[Gårdhavehus|gårdhavehuse]] og etagehuse. Bydelens indbyggertal voksede fra cirka 3.000 til de nu knap 30.000 på cirka 10 år. Bydelen har blandt andet et totalt opdelt trafiksystem af veje og stier for henholdsvis hårde og bløde trafikanter. Denne opdeling betyder at bløde trafikanter kan benytte stisystemet uden nogensinde at komme i kontakt med biler i en meget stor del af byen.
 
Albertslund kommune er kendt som en foregangskommuneforegangsby mht. miljø og bæredygtighed, og benytter f.eks. [[Lysdiodelampe|LED-pærer]] i en stor del af byens udendørs belysning<ref>http://www.blboligen.dk/artikelarkiv/2014/november/den-almene-foregangskommune-i-baeredygtighed</ref><ref>[http://www.kl.dk/Teknik-og-miljo/Highlights-fra-Klimaplanen-Elegant-og-baredygtig-belysning-i-Albertslund-id41130/ Highlights fra Klimaplanen: Elegant og bæredygtig belysning i Albertslund<!-- Bot genereret titel -->]</ref>.
Albertslund har i vid udstrækning udnyttet regnvandsafledning som rekreative elementer i form af søer og kanaler midt i bebyggelserne.