Montana: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Rettet forældet henvisning til tidligere guvernør.
m Blå links tilføjet
Linje 31:
| Lavestepunkt = 549
}}
'''Montana''' er en [[delstat]] i den nordvestlige del af [[USA]]. Den er USAs 4. største i areal. [[Alaska]], [[Texas]] og [[Californien]] er større. Den grænser mod [[North Dakota]] i øst, [[South Dakota]] i sydøst, [[Wyoming]] i syd, [[Idaho]] i vest og mod [[Canada]] i nord. Staten er kendt for sin smukke natur. Der bor omkring 950.000 i Montana, hvis hovedstad hedder [[Helena (Montana)|Helena]].
 
== Historie ==
Linje 46:
Montana blev ramt af alvorlig [[tørke]] mellem 1917 og 1923, hvilket førte til, at ca. 65.000 flyttede væk fra delstaten og sendte økonomien ud i en økonomisk krise. Montana blev derfor ramt relativt mindre af den store [[depressionen|depression]] i USA i 1930'erne, og forholdene blev noget forbedret af [[New Deal]]-programmerne.
 
De militære flybaser ved Malmstrom og [[Glasgow (Montana)|Glasgow]] blev bygget under [[2. verdenskrig]] og i begyndelsen af [[den kolde krig]], og flere våbensiloer blev også placeret i delstaten. I 1970'erne førte energikrisen til en forøgelse af Montanas [[Kul (bjergart)|kul]]- [[olie]]- og [[naturgas]]produktion. Faldende energipriser og tørke i 1980'erne og 1990'erne førte igen til en nedgang i Montanas produktion.
 
== Politik ==