LGBT+ Danmark: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Rettet oplysninger om medlemsblad (som ikke udkommer længere) samt tilføjet ny forperson
Udbygge info om internationale aktiviteter
Linje 16:
Foreningens stifter og første formand var [[Axel Axgil|Axel Lundahl Madsen]] (senere Axgil), som var formand frem til 1952. Fra 1949 udgav forenigen medlemsbladet Vennen, der senere får navnet "Pan-bladet", og udgives med enkelte afbrydelser frem til 2009.
 
Foreningens formål er at arbejde for bøssers, lesbiskes, biseksuelles og transpersoners politiske, sociale, kulturelle og arbejdsmarkedsmæssige [[ligestilling]] på alle niveauer i samfundet. LGBT Danmark søger at modvirke [[diskrimination]] og at fungere som decideret interesseorganisation ved at forsøge at påvirke lovgiverne, f.eks. på områder som [[vielse]]r, [[adoption]], [[kunstig befrugtning]] og transpersoners rettigheder. Foreningen arbejder både i Danmark og internationalt. LGBT Danmark driver flere projektet i det globale syd, og er desuden aktiv i ILGA og ILGA Europe og har konsultativ status i FN.

Foreningen yder herudover rådgivning og driver en lang række sociale tilbud rettet mod LGBT-personer og disses venner og familie.
 
Foreningen rummer også et [[bibliotek]], som blev oprettet i [[1979]] og har været åbent for offentligheden siden [[1983]]. Biblioteket er åbent for alle, dog er udlån af materialer forbeholdt foreningens medlemmer.