HTML: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Nogle sproglige rettelser - meget mere er nødvendigt; fjerner se også-afsnittet og en ekstern henvisning fra artikelteksten
No edit summary
Linje 24:
'''H'''yper'''T'''ext '''M'''arkup '''L'''anguage ('''HTML''') er et [[opmærkningssprog]], der primært har til formål at få tekst og billeder på en [[websted|hjemmeside]] til at virke som links til andre html-sider. Markup betyder at opmærke, og html definerer netop indhold på websider.
 
Fx kan en tekst markeres som overskrift eller brødtekst, arrangeres i en punktopstilling eller en [[tabel]], og et [[hyperlink]] kan indsættes som klikbar tekst. Dermed kan [[webbrowser]]e som [[Netscape]], [[Firefox]], [[Internet Explorer|MS Internet Explorer]], [[Safari (browser)|Safari]], [[Opera (browser)|Opera]], [[Microsoft Edge]] eller [[Google Chrome]] skelne teksttyper og vise indholdet formateret efter den type, det er markeret som. Overskrifter vises med forstørret fed skrift og hyperlinks med blå skrift. Html giver også mulighed for at bestemme [[overskrift]]er, tabeller, hyperlink og indlejring af [[billede]]r. HTML-filer bruges på [[internet]]tet, især på [[World Wide Web]].
 
== HTML-side ==