Institut for Statskundskab (Københavns Universitet): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Genindsætter slettet afsnit om rusture
Forskningscentre på listeform. De to som ikke på hjemmesiden er beskrevet som "centre" er slettet.
Linje 3:
'''Institut for Statskundskab''' ved [[Københavns Universitet]] blev grundlagt i 1960 som Institut for Samfundsvidenskab og Statskundskab. Fra 1965 begyndte instituttet at optage de første samfundsvidenskabelige studerende og siden 1991 kaldes dimittenderne MSc i statskundskab. I dag tilbyder instituttet en bacheloruddannelse (BSc) i statskundskab og samfundsfag samt flere masteruddannelser, herunder en MSc i statskundskab og adskillige cand.mag.-uddannelser. Fra år 2015 tilbyder instituttet desuden en masteruddannelse i sikkerheds- og risikoledelse i samarbejde med Copenhagen Business School (CBS). <ref>[http://polsci.ku.dk/om/ Institut for Statskundskab, hjemmeside]</ref>
 
Instituttet har følgende forskningscentre:
Blandt forskningscentrene på instituttet tælles disse: Center for Europæisk Politik, Center for Militære Studier, Center for Resultater, Effekter, Måling og Evaluering, Center for Valg og Partier, Centre for Advanced Security Theory, Centre for Anthropological, Political, and Social Theory, Centre for Health Economics and Policy, Centre for Resolution of International Conflicts, Political Ideas and Analysis, Public Policy and Management Lab, Nordisk Institut for Asienstudier, Forum for Fremtidens Offentlige Styring og Ledelse.
* Center for Europæisk Politik
 
* Center for Militære Studier
* Center for Resultater, Effekter, Måling og Evaluering
* Center for Valg og Partier
* Centre for Advanced Security Theory
* Centre for Anthropological, Political, and Social Theory
* Centre for Health Economics and Policy
* Centre for Resolution of International Conflicts
* Nordisk Institut for Asienstudier
* Public Policy and Management Lab
Instituttet har 1800 studerende og er akademisk center for 76 forskere, 41 ph.d.-studerende og 20 administrativt ansatte. <ref>[http://polsci.ku.dk/bilag/StrategiFinalVersion.pdf Strategy 2017-2021]</ref> Instituttet ligger i det gamle Kommunehospital fra 1863 i København og er en del af Center for Sundhed og Samfund ved Københavns Universitet.