Bregninge Kirke (Lolland): Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Ulamm (diskussion | bidrag)
The vaults and almost all windows and vaults have poited arches. That is Gothic.
Fjerner version 9479079 af Ulamm (diskussion) Kort til kirken siger ca 1100, Danmarks Kirker siger at skib romansk stil - der skal kilder til, før vi skriver noget andet.
Tag: Omgjort
Linje 60:
'''Bregninge Kirke''' (eller Grønnegade Kirke) ligger i den lille bebyggelse [[Grønnegade (Guldborgsund Kommune)|Grønnegade]], men heller ikke landsbyen [[Bregninge (Lolland)|Bregninge]], som kirken har navn efter og som ligger ca. 1 km mod nord er mere end nogle få gårde. Endelsen -inge signalerer ellers gammel og stor. Nabobyen [[Kettinge]] er således en af [[Lolland]]s største landsbyer.
 
Kirken er også lille og uden tårn. Til gengæld ligger den på et af egnens højeste punkter tæt på de få gårde i Grønnegade, som ligger i en lavning. Kirkens alder er ikke fastslået, men denskibet og koret er i gotiskromansk stil og sikkertmenes at være fra efteromkring 12001100. Våbenhuset er en senere tilbygning i gotisk stil. Den nuværende klokkestabel er af nyere dato. Kirken var frem til 1695 annekskirke til [[Herritslev Kirke]] og siden til [[Kettinge Kirke]].
 
== Inventar ==
*Kirkens alter er fra 1879, mens tavlen er fra ca. 1610 ligesom prædikestolen. Døbefonten er tidlig romansk og måske samtidig med kirken
* Kirkens alter er fra 1879,
* men tavlen er fra ca. 1610
* ligesom prædikestolen
* Døbefonten er tidlig romansk og måske samtidig med kirken
 
== Eksterne kilder og henvisninger ==