Lasse Lunderskov: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
m Flytter stub til {{DK-skuespillerstub}}; kosmetiske ændringer
Linje 36:
Lasse gik oprindeligt på [[Sankt Annæ Gymnasium]], og dannede her det første band "The Dragons" (senere Maxwells) med de tre skolekammerater, Jørgen, Lars og Børge, som – bortset fra Jørgen – sang i [[Københavns Drengekor]], Lars som solist.
 
Sidst i 60'erne blev Maxwells hyret af [[Preben Harris]] til at spille med som orkester på scenen i [[Gladsaxe Teater|Gladsaxe Teaters]]s første opsætning af musicalen ''[[Hair (musical)|Hair]]'', som også have en ung [[Erik Wedersøe]], [[Paul Hüttel]], [[Lykke Nielsen]] m.fl. på rollelisten. I den anledning startede Maxwells som de første med at bruge psykedelisk lys, hvilket de siden diverterede med som opvarmning til koncerter med [[Frank Zappa]] i [[Falconer Salen|Falkonersalen]] og [[Janis Joplin]] i [[Tivoli]].
 
Først i 70'erne meldte Lasse sig til at synge i ''[[Jesus Christ Superstar]]'', men endte med at sidde i orkesteret og spille [[guitar]], i øvrigt sammen med [[Claus Asmussen]]. Lasse har formodentlig været en af de årganges teknisk bedste guitarister, og spillede desuden [[piano]], indisk [[sitar]] og andre instrumenter.
 
Efterfølgende dannede han vokalgruppen "Flair" med en purung [[Sanne Salomonsen]], [[Jannie Høeg]], [[Tamra Rosanes]] og [[Allan Heidinger]] (senere [[Gert Rostock]]), og havde held til få [[Hank Marvin|Hank B. Marvin]] til at producere for sig.
 
Sidenhen har han lavet musik med bl.a. Torben Hellborn, [[Maria Stenz]] og [[Niels Harrit]] men er langsomt gledet over i skuespilfaget.
 
== Filmografi ==
Linje 79:
 
=== Tegnefilmserier ===
* ''[[Fosters hjem for fantasivenner]]'' (2004-2009)
* ''[[Powerpuff Pigerne]]'' (1998-2005)
* ''[[Camp Lazlo]]'' (2006)
* ''[[Looney Tunes]]'' (1947-1948)
* ''[[Familien Flintstone]]'' (1960-1966)
 
Linje 88:
* {{Filmperson}}
 
{{DK-skuespillerstub}}
{{Skuespillerstub}}
{{FD|1947|Levende|Lunderskov, Lasse}}
{{Autoritetsdata}}
 
[[Kategori:Skuespillere fra Danmark]]
[[Kategori:Tegnefilmsdubbere fra Danmark]]