Vejle Stadion: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Stadion rekord
Opdateret ny stadionrekord
Linje 48:
Vejles nye stadion har en total kapacitet på 10.418, dette er fordelt på 4 tribuner og to hjørner. Der er 7.567 siddepladser fordelt på de 4 tribuner. Vejle Stadion er et moderne stadion der opfylder alle krav fra UEFA med hensyn til afvikling af kampe i UEFA regi. Dog er stadion belysningen ikke kraftigt nok, da det kun leverer 1000 lux.
 
Det nye stadion er et stort løft, med hensyn til faciliteter. Der er bygget, en moderne sponsor lounge på 1. sal i hovedbygningen. På 2. sal er der 12 skyboxe som udlejes af [[Vejle Boldklub]], mens stuen indeholder administration, spillerforplejning. I de to nordlige hjørner bliverfindes der byggetto store kontortårne, der er med til at finansiere projektet.
 
Det gamle stadion forbliver hjemmebane for VB's damer og de øvrige hold under VB Elite A/S. Det gamle stadion har samtidig fået navnet [[Vejle Atletikstadion]] og benyttes nu primært til atletik og amerikansk fodbold, samt træningsbane for [[Vejle Boldklub]]s 1. hold.
 
[[Vejle Kommune]] har købt rettighederne til stadionnavnet, som frem til [[2010]] kommer til at bære navnet ''Vejle Stadion''. Det gamle stadion har samtidig fået navnet [[Vejle Atletikstadion]] og benyttes nu primært til atletik og amerikansk fodbold, samt træningsbane for [[Vejle Boldklub]]s 1. hold.
 
Første kamp på det nye stadion blev en pokalkamp mod FC Midtjylland den 9. Marts 2008, hvor VB tabte 2-1 efter at have ført frem til slutminutterne.
 
Stadionrekorden er 10.254<ref>https://vejle-boldklub.dk/fyldt-stadion-da-den-jyske-klassiker-endte-remis/</ref> og blev sat i det klassiske, jyske derby mod AGF d. 30. juli 2018, godt to måneder efter, at klubbens forrige stadionrekord blev sat d. 16. maj 2018 imod lokalrivalerne fra Fredericia, i en kamp om oprykning til superliga.
Stadion rekorden blev sat den den 16. maj 2018 imod Fredericia, i en kamp om oprykning til superliga. Her besøgte 10.192, præcis 100 mere, end den 14. september 2008 mod Brøndby IF, hvor 10.092 besøgte Vejle stadion. Samme dag, den 14. september 2008, blev de nye VIP faciliter taget i brug hvor yderligere 900 m2 i det tilhørende vest tårn blev taget i brug.
 
I marts 2010 solgte VB stadionnavnet til Jokri A/S for en femårig periode. Johnny Kristiansen, der er indehaver af Jokri A/S er desuden bestyrelsesmedlem i VB’s professionelle afdeling.<ref>[http://www.vejleamtsfolkeblad.dk/artikel/210936:Vejle--Vejle-Stadion-skal-hedde-Jokri-Park Vejle Amts Folkeblad – Lokalområder – Vejle – Vejle Stadion skal hedde Jokri Park<!-- Bot genereret titel -->]</ref> I februar 2012 valgte Jokri A/S at udnytte en option og bringe sponsoratet til ende <ref name=bolddk_slutjokripark />
 
'''Erhvervstårne'''
Sammen med Vejle stadion er der opført 2 ervervstårne på 6 etager. I disse er der planlagt, erhvervs lejemål, VIP faciliteter, TV studie og 12 skyboxe.
 
== Referencer ==