Kaspar Hauser: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
m Sproglige ændringer
Forkert navn
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Linje 1:
[[Fil:Kaspar hauserhuser Biro Ipsen .jpg|thumb|Kaspar Hauser]]
'''Kaspar Hauser''' ( født på et ukendt sted formodentlig den [[30. april]] [[1812]], død [[17. december]] [[1833]] i [[Ansbach]], [[Bayern]]) var et [[tyskere|tysk]] [[hittebarn]] af ukendt herkomst, som omkring 16 års alderen den 26 maj 1828 dukkede op i [[Nürnberg]], antageligt mentalt retarderet og meget lidt talende. Han blev ført til [[politi]]stationen, hvor han selv skrev sit navn "Kaspar Hauser". Navnet og hans fødselsdato kunne læses i et brev, som han havde med og som var adresseret till ritmester Friedrich von Wessenig.
 
Linje 6:
Den 17. oktober 1829 blev Hauser fundet med et ufarligt snitsår, og den 14. december 1833 kom han hjem med et dybt stiksår, som 3 dage senere førte til hans død. Han påstod begge gange at have været udsat for et attentat, som hans tilhængere antog, var politisk motiverede . Senere kriminalvidenskabelige undersøgelser har vist, at han sandsynligvis har skadet sig selv, for at bibeholde den offentlige opmærksomhed.
 
Hans historie førte til mange teorier. Et samtidigt rygte fortalte, at Hauser var den i 1812 fødte arveprins af [[Storhertugdømmet Baden]], som man havde fjernet og byttet med et døende spædbarn, for at muliggøre at en fra [[Badens regenter|sidelinie]]n af det badenske fyrstehus blev tronfølger. Hans forældre skulle så være [[storhertug]] [[Karl af Baden]] og [[Stephanie de Beauharnais]] (1789-1860).
 
== Historie ==