Horsens Statsfængsel: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
Beskrivelse af Fængslet
Linje 8:
| hjemmeside = [http://faengslet.dk/ faengslet.dk]
}}
Det tidligere '''Horsens Statsfængsel''', tidligere kaldet '''Horsens Straffeanstalt''', blev taget i brug i [[1853]], som det første fængsel i Danmark opført på grundlag af moderne strafferetslige principper. Det husede mandlige fanger dømt efter en straffelov, som gennem tiderne ændrede sig med samfundets skiftende krav til straf og forbedring. I 153 år fulgte bygningen med udviklingen, men i 2006 var det slut, og porten lukkede sig efter den sidste fange. Fængslet genåbnede i 2012 som oplevelsesvirksomheden [http://www.faengslet.dk FÆNGSLET]. På få år er det lykkedes FÆNGSLET at skabe en både national og international anerkendt ramme for kultur og events. FÆNGSLET lægger i dag hus til både et prisbelønnet fængselsmuseum, overnatning, café, iværksætteri, store koncerter, kunst- og kulturfestivaler og erhvervskonferencer.
Det tidligere '''Horsens Statsfængsel''', tidligere kaldet '''Horsens Straffeanstalt''', blev taget i brug i [[1853]]. Horsens Statsfængsel var tiltænkt fanger som afsoner længere fængselsstraffe. Fangerne tilbringte kun nætterne i deres celler, om dagen arbejdede fangerne i fængslets "værksteder" om aftenen måtte de frit bevæge sig rundt på afdelingerne. Fængslet lukkede i [[2006]], og fangerne blev flyttet til [[Statsfængslet Østjylland]] på Enner Mark.
 
EfterBlandt fængsletde blevmange lukketnavne, i [[2006]]der har Horsenslagt Statsfængselvejen været et kriminalitets- og fængsels[[museum]]forbi, og været brugt til koncerter under navnet ''Fængslet''. F.eks. harer [[Metallica]], [[Rasmus Seebach]] og [[AerosmithRammstein]]. spilletLigeledes der.afholdes både [[Prison Ink]], Krimimessen [[Europæisk Middelalderfestival]] bliver også afholdt herFÆNGSLET.
 
== Fængslets historie ==