Futurum perfektum: Forskelle mellem versioner

Content deleted Content added
{{eftersyn}}{{Kilder}} Tvivlsomme påstande, forslag til trykt kilde findes i WikiText-kommentar
m Datomaerker kilde mangler-skabeloner
Linje 1:
{{eftersyn}}
'''Futurum perfektum''' eller '''futurum exactum''' (latin ''afsluttet fremtid'') = '''førfremtid''' er en [[bøjningsform]] af [[Verbum|verberne]], som ikke findes på dansk,{{kmkilde mangler|dato=maj 2019}}<!-- Den Store Danske er ikke enig: http://denstoredanske.dk/Sprog,_religion_og_filosofi/Sprog/Morfologi_og_syntaks/fremtid og ODS giver også et eksempel: https://ordnet.dk/ods/ordbog?query=f%C3%B8rfremtid --> men den findes på f.eks. [[latin]] og [[Spansk (sprog)|spansk]].
 
Futurum perfektum er en grammatisk tid, [[tempus]], der placerer en handling som afsluttet forud for noget fremtidigt, som står i [[futurum]].
Linje 9:
* ''Tysk Futur II:'' ''Nächstes Jahr um diese Zeit '''werde''' ich meinen Führerschein '''gemacht haben'''''. – Næste år ved denne tid '''vil''' jeg '''have taget''' kørekort. — Futur II (futurum exactum) er afsluttet på et fremtidigt tidspunkt. En almindelig fremtid (futurum simplex) kaldes Futur I (futurum); men formerne hører primært til i ældre og litterært sprog og er vigende i moderne talesprog, hvor der bruges samme tider som på dansk.
 
{{Kilderkilder|dato=maj 2019}}<!-- Kunne være interessant hvis nogen kunne supplere med oplysninger fra Grammatik over det danske sprog, ISBN: 978-87-7533-043-0 -->
 
{{Grammatik}}