Shaolin Kloster

Chan buddhistisk tempel

Shaolin Kloster eller Shaolin Temple (kinesisk: 少林寺; pinyin: Shǎolín Sì) er et Chan buddhistisk tempel i bydistriktet Dengfeng nær byen Zhengzhou, hovedstaden i provinsen Henan i det centrale Kina. Navnet henviser til de skove (kinesisk: ; pinyin: lín) i Shaoshi (kinesisk: 少室; pinyin: Shǎo Shì) bjerg, en af de fem toppe af Song bjerge (kinesisk: 嵩山; pinyin: Sōng Shān).

UNESCO Verdensarvsområde
Shaolintemplet
Porten til Shaolintemplet i Henan.
Land Kina
Type kultur
Sted Henan
Kriterium (iii)(vi)
Reference 1305
Region Asien-Australasien
Indskrevet 2010
Del af Historic Monuments of Dengfeng in "The Centre of Heaven and Earth"
Oversigtskort

Shaolin Klosteret er kendt som hjemstedet til Shaolin kung fu er en af de mest traditionelle kung fu stilarter, og Chan buddhisme, en af de største skoler i kinesisk og japansk buddhisme. Både kampsport stil og den buddhistiske skole har senere spredt sig til store dele af verden.

Shaolin Kloster og dets Pagodaskoven ved Shaolin blev indskrevet som en UNESCO's Verdensarvsliste i 2010 som en del af de "Historiske monumenter i Dengfeng" [1]

Referencer redigér

  1. ^ "Historic Monuments of Dengfeng in "The Centre of Heaven and Earth"". unesco.org (engelsk). 2010. Hentet 2015-06-17.

Eksterne henvisninger redigér

Shaolin Temple officielle hjemmeside

 Spire
Denne artikel om et kinesisk bygningsværk og/eller en seværdighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.