Ulvangen er et sund og en fjordHelgeland, i Leirfjord og Dønna kommuner i Nordland fylke i Norge. Sundet ligger mellem øen Dønna og fastlandet og går fra Alsta og Skorpa i syd til Løkta i nord. Det er cirka 15 kilometer langt og mellem 2,5 og 5 kilometer bredt. På østsiden, helt mod syd i sundet, ligger fjorden Ulvangen. Den har indløb mellem Angarsnes i nord og Ulvangsøya i syd og går cirka 4 kilometer til fjordbunden, hvor gården Ulvang ligger. Ulvangsøya er en smal landtange som skiller Ulvangen fra Meisfjorden.[1]

Ulvangen
Sandnessjøen og Ulvangen set fra Løkvika på Angarsnes.
Sandnessjøen og Ulvangen set fra Løkvika på Angarsnes.
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Leirfjord og Dønna
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Helgeland
Type sund
Maks. længde 15 kilometer
Oversigtskort

Færgen fra Sandnessjøen til BjørnDønna og Løkta krydser Ulvangen.

Navnet er sammensat af dyrenavnet ulfr (ulv) og endingen angr (trong vik, fjord).[2]

Ulvangen set fra Skorpa. Angarsnes til venstre, Alsta med Helgelandsbroen til højre, foran broen kan man skimte Ulvangsøya.

Kilder og henvisninger redigér

 
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
 Spire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.