Wikipedia-diskussion:Eksperimentarium

Et par forslag til denne side:

  1. Lad os få hvert eksperiment ud på en separat side. Forhåbentlig vokser denne samling til med tiden, og samtidig skal der helst være god plads til forklaring og "fordybelse" ved hvert eksperiment.
  2. Og så skal jeg vist lige prøve at sætte lidt illustrationer på her - alenlange sider med lutter tekst kan nok virke lidt afskrækkende...
  3. Jeg synes at hvert enkelt eksperiment burde have links til en række relevante artikler - enten "flettet ind" i teksten som vi normalt plejer, eller i et fast punkt til sidst i hvert eksperiment, f.eks. under overskriften "Læs mere om det her".
  4. Måske kunne man, med undervisningstanken i baghovedet, følge hvert eksperiment op med en stribe spørgsmål som enten eksperimentet selv eller de artikler der er linket til, giver svar på.
  5. Ang. evt. "farlighed" af eksperimentet med vand og sprit, så kunne vi evt. indsætte et "skriggult" advarsels-felt, som gør opmærksom på at husholdningssprit er giftigt og kan brænde, og at man evt. bør have en voksen i nærheden når man laver det her eksperiment...

Jeg prøver lige at "søsætte" nogle af ovenstående forslag på denne eksperimentarium-side - ret, retabler eller riv op med rode om I er utilfredse... :-)
Peo 5. aug 2004 kl. 12:05 (CEST)

Altså Peo, det er simpelthen bare så hyggeligt at du giver et nap med her :-) (Det gælder i øvrigt også alle de andre der har deltaget :-) Jeg glæder mig hver gang nogen kommenterer eller på anden måde behandler de her børne-ungesider - til at se hvad der nu er fundet på - det er bare sjovt at arbejde på den måde. Jeg er med dig hele vejen i dine ovenstående punkter. Jeg sætter straks de eksisterende forsøg ud på hver deres side, så her bliver lidt mere overskueligt. Mvh Malene Thyssen 5. aug 2004 kl. 14:34 (CEST)
Tak for opbakningen, Malene - jeg er nu mest med på dit initiativ fordi jeg nok selv var en værre "Spørge-Jørgen" da jeg selv var i "den alder", og levende kan forestille mig min egen begejstring om jeg dengang havde fundet et "Wikipedia med indbygget børne-hjørne".
Jeg har lige givet artiklen Regnbue en "ordentlig overhaling", så der netop er noget at hente for dem der f.eks. er blevet nysgerrige efter eksperimentarium-forsøget med den hjemmelavede regnbue - heri har jeg bl.a. fundet på at skrive linket til forsøget med regnbuen under "Se også", men separat fra de øvrige "Se også-links". Dette skal tages som et forslag - ret, retabler eller riv op med rode hvis utilfreds... :-)
Peo 8. aug 2004 kl. 23:21 (CEST)

Skal siderne med forsøg mv. ikke også være i Wikipedia-navnerummet? De kan vel næppe siges at være encyklopædiske artikler. Byrial 5. aug 2004 kl. 18:39 (CEST)

Jo det har du da ret i Byrial - jeg flytter dem lige om et øjeblik. Mvh Malene Thyssen 5. aug 2004 kl. 22:11 (CEST)
Med det nyeste trylleri, bør siderne så ikke flyttes til Portal-navnerummet? --Lhademmor 9. maj 2006 kl. 12:08 (CEST)
Jo. Mvh Malene Thyssen 9. maj 2006 kl. 18:54 (CEST)
Tilbage til projektsiden »Eksperimentarium«.