Chanel

fransk modehus

Chanel eller Huset Chanel er et parisisk modehus i Frankrig grundlagt af Coco Chanel med speciale i luksus (Haute couture, håndtasker, parfumer og kosmetiske artikler). Chanel er blevet et af de mest kendte mærker inden for luksus og haute couture-mode. Ifølge magasinet Forbes ejes det privatejede House of Chanel af Alain Wertheimer og Gerard Wertheimer, som er børnebørn af den tidlige (1924) Chanelpartner Pierre Wertheimer.

Chanel
Chanel-butik i Hongkong.
Virksomhedsinformation
Selskabsform Privatejet
Hovedsæde 135, Avenue Charles de Gaulle 92521 Neuilly-sur-Seine Cedex, Paris, Frankrig
Nøglepersoner

Gabrielle "Coco" Chanel (grundlægger)
Alain Wertheimer, medejer

Gerard Wertheimer, medejer
Virginie Viard, hoveddesigner
Eksterne henvisninger
chanel.com

Hovedkonkurrenterne er Christian Dior og LVMH (Moët Hennessy/Louis Vuitton). Firmaet har haft mange højtbetalte berømtheder tilknyttet som anprisere (testimonials):

  • Marilyn Monroe (1950'erne Chanel No. 5), som fik taget billeder, mens hun bruger Chanel No. 5 og som udtalte, at hun om natten sov kun iført Chanel No. 5. Monroe er det mest kendte af Chanels "ansigter", og de omtalte fotos hører til de mest populære reklamefotos i marketingshistorien.
  • Catherine Deneuve (Chanel No. 5 i 1970'erne).
  • Nicole Kidman (Chanel No. 5 i 2000'erne).
  • Audrey Tautou (Chanel No. 5).
  • Maïwenn Le Besco (Chanels ansigt 2012).

Eksterne henvisninger redigér

 Spire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Frankrig er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.